kersenronde

Placeholder image

 

Kersenronde
MierloPlaceholder image

De Historie van de Kersenronde Mierlo

Met alle verslagen & uitslagen, en alle winnaars uit de geschiedenis van de Kersenronde Mierlo.

Placeholder image
Winnaar
of
2012

De Historie van de Kersenronde Mierlo wordt u aangeboden door,

Met medewerking van, FOTOKOOS.

KERSENRONDE MIERLO.

De na 23 jaar in ere herstelde Kersenronde van Mierlo werd eergisteren gewonnen door de sterke Sander Oostlander uit Heerjansdam, vóór Drunenaar Jeroen Boelen en Arne Hassink uit Neede.
Maar Job Vissers uit Erp maakte van de wedstrijd over 170 kilometer een ware beproeving voor de meeste coureurs. De Nederlands kampioen bij de eliterenners zonder contract reed vorige week zijn eerste koers na een absentie van vijf weken en de 32e Kersenronde kwam eigenlijk te vroeg om te vlammen. Toch liet de 24-jarige coureur van TML-Dommelstreek eens te meer zien dat hij een uitzonderlijke talent is. Onlangs bleek dat hij een verschil in beenlengte heeft en daardoor verkeerd op zijn zadel zat. Het leidde tot helse pijnen in de knie. Eén en ander is aangepast en dat werpt nu al zijn vruchten af.
Vooral door toedoen van Job Vissers reden slechts 45 van de 120 aan de Marktstraat in Mierlo vertrokken renners de koers uit.
Al na twintig kilometer ontsnapte een groep van vijftien onder aanvoering van Job Vissers. Normaal gesproken is zo'n vroege onderneming gedoemd te mislukken, maar niet op het door oud-winnaar Jannes Slendebroek uitgezette parcours rond Mierlo, Someren en Lierop.
Op de smalle wegen kon niemand zich verstoppen en diende iedereen drie ronden lang alert te zijn. Rabo-renner Theo Bos besefte dat na afloop als geen ander. "Ik startte achter in het peloton. Toen ik naar voren reed, was het al gebeurd", zei de drievoudig wereldkampioen sprint op de baan.
Theo Bos kwam terecht in een tweede groep van dertig renners en wat hij ook probeerde, Job Vissers en companen, onder wie Sander Oostlander, Arne Hassink, Rob Ruijgh, Pim de Beer en Nuenenaar Steven Kruiswijk hielden stand.
Terwijl het peloton versplinterde en de één na de andere renner de bezemwagen opzocht, maakte de kopgroep gebruik van de stevige wind door een soort van ploegenachtervolging op touw te zetten. Vier renners hadden moeite met het op de kant rijden en losten uit de kopgroep.
De elf overgebleven renners werkten voorbeeldig samen en de voorsprong op de 'groep Theo Bos' bleef zo'n honderd kilometer lang een kleine minuut. "Ik heb de hele dag kop over kop gereden", zei Theo Bos. "Maar met dertig man is dat moeilijker dan met zijn elven. Zeker op deze smalle wegen en met die wind. En ja, dit was één van de zwaarste koersen die ik dit jaar gereden heb.
" Twintig kilometer voor de finish demarreerde Sander Oostlander uit de kopgroep. "Ik ben geen sprinter", zei de man die vorig jaar tussen de profs als eliterenner zonder contract vijfde werd op het NK-tijdrijden. "Ik moest dus vroeg wat doen." Sander Oostlander had op de streep veertig seconden voorsprong op Jeroen Boelen, twaalf tellen later kwam Job Vissers als vijfde binnen. "Die demarrage was voor mij net te veel", zei hij. "Maar ik ben heel tevreden. Ze zullen me dit jaar nog wel zien."

Bron ED.

Uitslag 2009
1. Sander Oostlander
2. Jeroen Boelen
3. Arne Hassink
4. Steven Kruijswijk
5. Job Vissers
6. Marc Reef |
7. Bart Aernouts
8. Eddy van IJzendoorn
9. Rob Ruijgh
10. Pim de Beer
11. Jan Bos
12. Bart van Haaren
13. Patrick Ruckert
14. Ruud Aerts
15. Dirk Reuling
16. Theo Bos
17. Peter Schep
18. Jean Scholten
19. Leander Pronk
20. Mitchell Huenders
21. Martijn Verschoor
22. Joost Spring in t Veld
23. Marvin van der Pluijm
24. Ronald Meijer
25. Jasper Ockeloen
26. Enno van Os
27. Mitch Pluijmaekers
28. Arjen ten Dam
29. Thomas Rabou
30. Bas Waaijer
31. Nieck Busser
32. Dennis Smit
33. Wilant van Gils
34. Jelmer Asjes
35. Nick Stöpler
36. Rudi van Houts
37. Lars Horring
38. Peter van Agtmaal
39. Harmen Mijnen
40. Thijs Al
41. Bouke Kuiper
42. Michaël van Staeyen
43. Jeff Vermeulen
44. Robin van der Lijn
45. Patrick Kos
De gemiddelde snelheid van de winnaar is 44.324 km/u

Fly High, Fall Free

Devin Supertramp

Ah, a peaceful balloon ride far above the tranquil desert - NOT. Tie a bungee to that basket and bounce your way across the sky. Make sure your life insurance is up-to-date, and then check out a whole new way to play.

Wint
2009
Placeholder image