kersenronde

Placeholder image

 

Kersenronde
MierloPlaceholder image

De Historie van de Kersenronde Mierlo

Met alle verslagen & uitslagen, en alle winnaars uit de geschiedenis van de Kersenronde Mierlo.

Placeholder image
Winnaar
of
2012

De Historie van de Kersenronde Mierlo wordt u aangeboden door,

Met medewerking van, FOTOKOOS.

KERSENRONDE.(1963.07.06)

RIK WOUTERS de grote man en triomfater van de ACHTSTE KERSENRONDE

Rik Wouters, de Nederlandse amateur uit de Belgische enclave Baarle-Hertog in ons Brabantse land, schiet als een komeet langs de wielerhemel.
O ja, in de Belgische liefhebberskoersen heeft men die stevige, donkerblonde, twintigjarige knaap met zijn blozend gelaat, waaruit een paar helderblauwe kijkers stralen, al eerder ontdekt en daar wijst men naar hem. Maar nu staat hij ook in ons land in het volle licht van de schijnwerpers.
Een paar weken geleden in Prinsenbeek als kersvers Brabants wielerkampioen en nu weer in de zaterdag gehouden achtste uitgave van de al befaamd geworden Kersenronde.
Op een nieuw parcours, waaruit men het stuk Geldrop - Mierlo had geschrapt. Het werd een welgeslaagde „klassieker", met de beste man als de grote triomfator, met achter hem Cees van Espen, die zich royaal van de tweede plaats had verzekerd, terwijl Bart Zoet als derde aankomende mede op het erepodium mocht staan.
Een welgeslaagde klassieker over 174 kilometer: organisatorisch dank zij bet harde werken van voorzitter Willem Steenbakkers en zijn medewerkers, maar vooral ook door de steun van ons aller Toon van den Bogaerd.
En wis en waarachtig niet te vergeten de man, die een ware steunpilaar voor deze Kersenronde was: de heer C. Th. Verschuijten. Met deze directeur van het Helmondse Chemische Reinigingsbedrijf heeft de wielersport in Oost-Brabant er een belangrijk iemand bij gekregen.
Nu de wedstrijd.
Het lieve leven begon al meteen na de start van de ongeveer honderd amateurs in de straten van Mierlo, op weg naar Helmond en langs de Zuid-Willemsvaart, waar Rutjens en Cor Bergmans hun neus aan het venster staken en eerstgenoemde de premie won.
Daar was het ook dat Toon van Uden even van de weg af in het mulle zand draaide, waarna hij alles “uit z'n kast" moest halen om bij het peloton te komen.
Intussen waren Roel Hendriks en Toon Luyten even op de loop gegaan en pakte in Someren „witte" Moors de premie. Hij deed dat later elders nog twee maal, maar moest dertig kilometer voor het einde door spierkramp uit de strijd verdwijnen.
Inmiddels had van Zandvoort (Schijndel) door het bombardement van Roel Hendriks en Toon Luyten moeten lossen en kreeg vlak voor Sterksel eerst de Amsterdammer van Heuvelen en vervolgens de Eindhovenaar Jan Gisbers een lekke band.
Het bleef onrustig in de grote groep. Want nadat de twee vluchters waren gegrepen sprongen er opnieuw een aantal weg: ter Riele, Moors, weer Toon Luyten, Bart Zoet, Wim de Jager, Henny Schouten en Ad van Kemenade, van wie Henny Schouten alleen over bleef, toen voor Lierop, de degens opnieuw werden gekruist. Henny Schouten, die met de Brabander Rudie Liebrechts ontsnapte na pl.m. vijftig kilometer, kreeg Jos van de Vleuten en Fons Steuten mee en tenslotte werd de boom hoe langer hoe dikker en kwamen dertien man voorop: Henny Schouten, Rudie Liebrechts, Cor Vriens, Jan van Pelt, Moors, Barten, Wim van Dok, Soetekouw, Piet Cooremans, Jan van Veen, Schuling, Jos van der Vleuten en Fons Steuten.
Het peloton zat na tachtig kilometer op 1 minuut 15. Maar er kwam toch een jachtgroep tot stand met Martien van Ginneken, Bart Zoet, Theo Rutten, Ad van Kemenade en Wim de Jager, waarna Jos van der Vleuten uit het front verdween en ook Soetekouw niet meer mee kon. Voordien had van der Kloot een lek bandje gehad.
Het was in de derde lus langs de Zuid-Willemsvaart, dat de Enkhuizer amateur Wim van Dok wegsprong en een tijdje voor het peloton (met Roel Hendriks en Rinus Paul versterkt) uit reed.
De wedstrijd werd er heel wat interessanter door, want op weg naar Meerheeze, wipte Martien van Ginneken weg en kreeg een derde groep aansluiting.
In die derde groep was Rik Wouters, die ook Martien van Ginneken in zijn vlucht voorbij liep, de centrale figuur geweest. Jammer dat voor Rinus Paul een schone illusie door pech verloren ging met nog enkele kilometers te rijden moest bij afstappen voor een lekke band.
Er waren voor deze wedstrijd weer drie gouden medailles van de S. Pellegrino beschikbaar, die door de zoon van Aldo Marandi aan de winnaars, Wouters, Cees van Espen en Bart Zoet, werden uitgereikt.
Rik Wouters kwam eveneens in het bezit van de prijs voor de strijdlustigste renner.

Amsterdam.
BRON:JAN CORNELISSE.

Uitslag 1963
1. Rik Wouters, Baarle-Hertog
2. Cees van Espen, Arnhem
3. Bart Zoet, Sassenheim
4. Leo van Dongen, Made
5. Jos Linders, Roosendaal
6. Wim Heeren, St. Willibrord
7. Theo Rutten, Leende
8. J. van Geel, Breda
9. J. van Drummen, Bemelen
10. Henny Schouten, Badhoevedorp
11. Henk de Jong, St. Willibrord
12. Piet Cooremans, Breda
13. Ad van Kemenade, Eindhoven
14. Martien van Ginneken, Schijff
15. Wim de Jager, Den Haag
16. Jan van Veen, Werkendam
17, Rudie Liebrechts, Vlijmen
18. Fons Steuten, Weert
19. Wim van Dok, Enkhuizen
20. R. Hendriks, De Wijk

Fly High, Fall Free

Devin Supertramp

Ah, a peaceful balloon ride far above the tranquil desert - NOT. Tie a bungee to that basket and bounce your way across the sky. Make sure your life insurance is up-to-date, and then check out a whole new way to play.

Wint
1963
Placeholder image