kersenronde

Placeholder image

 

Kersenronde
MierloPlaceholder image

De Historie van de Kersenronde Mierlo

Met alle verslagen & uitslagen, en alle winnaars uit de geschiedenis van de Kersenronde Mierlo.

Placeholder image
Winnaar
of
2012

De Historie van de Kersenronde Mierlo wordt u aangeboden door,

Met medewerking van, FOTOKOOS.

KERSENRONDE (1 juli).1961

Zal de zesde KERSENRONDE een staartje krijgen Van Kemenade, na scherp duel met Mertens, winnaar verklaard

Ze kwamen toch weer bij elkaar, de acht uitblinkers van de zesde Kersenronde, de grote wegklassieker, verreden in het kader van het jaarlijkse kersenoogstfeest rond Mierlo.
De vertwijfelde sprong, die de sterke Wim Dieperink vlak voor het schilderaehtige Someren had uitgevoerd, behoorde tot het verleden; ook de laatste pogingen van de harde knaap uit Barchem, ergens tussen Heeze en Geldrop in gezelsehap van de niet minder sterk rijdende Ad van Kemenade, bracht niet de nodige winst.
De achter hen Jagende groep met Toon Mertens, Nico Walravens, Toon Rutten, Andre van Aert, Jan van Pelt en Henk Buis streek na felle strijd op de vluchters neer.
Die acht gingen toen over slingerende wegen naar de finish in de Marktstraat met als slot een nek aan nek race om de zege tussen Ad van Kemenade en Toon Mertens.
Laatstgenoemde zagen wij als eerste de witte streep passeren; kamprechter Jan Klip riep nochtans Ad van Kemenade als winnaar uit.
Dat was het onverkwikkelijke slot van een overigens welgeslaagde wedstrijd over 195 kilometer of daaromtrent: vijf ronden van Mierlo en verder langs Helmond, de Zuid-Willemsvaart, Someren, Heeze en Geldrop terug naar Mierlo.
In de eerste ronde had zich al een kopgroep gevormd van negen man: Hermes, Nikkesen, Nico Walravens, Dokter, Henk Buis, van de Made, Soetekouw, Wilhelm en Rooyakkers, gevolgd (op p1m. 200 meter) door een groep van tien met Toon Mertens, van de Wetering, Cor Vriens, van Voorthuizen, Theo Rutten, Toebach, van de Meer, Piet Buuts, Tolhoek en Hairwasser, waarvan een deel langs de Zuid-Willemsvaart aansluiting kreeg.
De kopgroep was hier achttien man sterk. Maar Rooyakkers moest afhaken; in Mierlo (waar we de derde doorkomst stonden af te wachten) constateerden we, dat Henk Buis, Theo Rutten, van Aert, Toon Mertens, Jan van Pelt en een poosje later ook van de Meer deel uitmaakten van de kopgroep, Ad van Kemenade, Hairwasser, Wim Dieperink, Nico Walravens, Oppers en Tolhoek lagen op weg naar Someren 1 minuut en 20 seconden achter en was de rest van het aanvankelijk honderd man sterke peloton geheel uiteen gerafeld. Inmiddels was Bart Solaro in Mierlo afgestapt en sloten Wim Dieperink, Nico Walravens en Ad van Kemenade zich nog voor de eindstreep bij de vluchters aan, die steeds verder van de jagers wegliepen.
Jagers, onder wie Gerard Wesseling, Bert Boom, Cor Schuuring en Henk de Jong vermetele pogingen deden zo dicht mogelijk bij de kopgroep te komen.
Intussen stond toen ook vast, dat Wim van Beek's team (Dextro Energen), de ploeg van Toon van den Bogaerd (Toboga) en die van Jan Verhoeven (Milo) de baste kansen hadden op de zege in het ploegenklassement.
Het eindresultaat toonde echter aan, dat de mannen van Wim van Beek zich het sterkste hadden getoond.

Amsterdam.
BRON:JAN CORNELISSE.

Uitslag 1961
1.  Ad van Kemenade, Eindhoven
2. Toon Mertens, Breda
3. Nico Walravens, Den Bosch
4. Anton Rutte, Haarlem
5. Wim Dieperink, Barchem
6. Andre van Aert, Achtmaal
7. Jan van Pelt, Eindhoven
8. Henk Buis, Vijfhuizen
9. Gerard Wesseling, Halfweg
10. Bert Boom, Enter
11. Cor Schuuring, Amsterdam
12. H. de Jong, St. Willebrord
13. Theo Rutte, Leende
14. J. van de Wetering, Oss
15. Leo Coehorst, Tilburg
16. Chris Broekmans, Zevenbergsehoek
17, W. van de Made, Best
18. J. Zwetsloot, Aalst
19. L. Toebach, Vlijmen
20. Henri van Rooy, Zeelst
21. Jan Gisbers, Eindhoven
22. W. Heyst, Haarsteeg
23. W. de Jong, St. Willebrord
24. L. Corstjens, Eindhoven
25. A. Deley, Teteringen

Ploegenklassement:
1. Dextro Energen
2. Toboga
3. Milo
4. Eroba

Fly High, Fall Free

Devin Supertramp

Ah, a peaceful balloon ride far above the tranquil desert - NOT. Tie a bungee to that basket and bounce your way across the sky. Make sure your life insurance is up-to-date, and then check out a whole new way to play.

Wint
1961
Placeholder image