kersenronde

Placeholder image

 

Kersenronde
MierloPlaceholder image

De Historie van de Kersenronde Mierlo

Met alle verslagen & uitslagen, en alle winnaars uit de geschiedenis van de Kersenronde Mierlo.

Placeholder image
Winnaar
of
2012

De Historie van de Kersenronde Mierlo wordt u aangeboden door,

Met medewerking van, FOTOKOOS.

KERSENLANDRONDE (4 juli).1959

Machtige Emiel Verstraete won boeiende Ronde in het Kersenland

Ergens tussen de dorpen Heeze en Geldrop, in een prachtige streek ten Zuid-Oosten van Eindhoven, viel in de laatste fase van het weergaloze wielergevecht in de vierde ronde door het Kersenland de beslissing: een machtige Zeeuw, Emiel Verstraete, sprong nogmaals de ruimte in en begon zijn zegetocht naar Mierlo.
Wel probeerde de sterke, blonde Halfwegger Mik Snijder in een uitmuntende poursuite tussen Geldrop en Mierlo de vluchteling nog te achterhalen, maar hij was precies te laat gegaan ... Zo kwam het einde van een onvergetelijke 152 kilometer-strijd, die voor de vierde maal door de wielerclub „De Kersenlanders" met als belangrijkste man van de organisatie Willem Steenbakkers werd gehouden en volgend jaar stellig het praedicaat ,klassieker" zal krijgen.
Een interessante strijd was het op de vier ronden van 32 kilometer, die al meteen in de eerste ronde boeiend werd, toen de Oostelijke renner Wim Dieperinck een kleine voorsprong nam, doch voor Someren door de jagende groepen werd ingelopen.
Maar na Heeze, in die eerste ronde, sprong de Tilburger Machielse weg, waarna Vereijken, van de Waard en Verstappen op de loop gingen, in Geldropsnel bij Machielse kwamen maar op de rand van de tweede ronde kwam de hergroepering toch weer tot stand.
Even later ging Jos Corstjens er vandoor en kon vrij spoedig een minuut, en zelfs meer, voorsprong nemen.
Het gevolg hiervan was, dat zich achter hem een groep van 12 man vormde, met Oppers, de Vries, Theo Rutten, School, R. van Smirren, Vossen, van der Sande, Emiel Verstraete, Hermes, van de Waard, Thijs Roks, Tjerk Verwijen en Jan van Pelt.
Voor hen moest Jos Corstjens het hoofd buigen. In een prachtige wip kwam ook Ab van Egmond bij, zodat zich veertien man in de kopgroep nestelden.
Jan Hermes viel in de derde ronde terug, doordat een ......... hond in zijn versnellingsapparaat klem geraakte en enkele honderden meters werd meegesleept.
Wonder boven wonder gebeurden er geen ongelukken, met Jan Hermes niet, met de hond niet, met apparaat niet.
Er was inmiddels weer een jachtgroep gevormd met Theo Brekelmans, Leo Coehorst, Machielse, pechvogel Jan Hermes, Jongejan, Jan Janssen, Cees Lute, Henk Nijdam, den Outer, Lentelink, Renes, Mik Snijder en Huub Zilverberg, waarbij vooral Huub Zilverberg, Cees Lute, Jan Janssen en Mik Snijder voor de hergroepering zorgdroegen.
Er lagen liefst 27 man op kop, toen de laatste en beslissende vierde ronde inging.
Daar is nog veel van te vertellen.
Jos Corstiens, Ab van Egmond, van de Sande, Mik Snijder en Emiel Verstraete namen een kleine voorsprong op Jan Janssen, Huub Zilverberg en Cees Lute, die later konden aanhaken.
Welnu, uit die groep van acht, die bij Heeze was gevormd, sprong eerst Emiel Verstraete prachtig weg en vervolgens Mik Snijder.

BRON: JAN CORNELISSE

Uitslag 1959
1. Emiel Verstraete, Eede
2. Mik Snijder, Halfweg
3. Ab van Egmond, Den Haag
4. Huub Zilverberg, Goirle
5. Jan Janssen, Nootdorp
6. E. van der Sande, Veghel
7. Cees Lute, Goes
8. Jos Corstjens, Budel
9. Jan Hermes, Berkel
10. Thijs Roks, Bosschenhoofd
11. J. Rademakers, Utrecht
12. Th. Brekelmans, Eindhoven
13. J. van der Waard, Rijnswoud
14. Leo Coehorst, Tilburg
15. Tjerk Verwijen, Someren

Fly High, Fall Free

Devin Supertramp

Ah, a peaceful balloon ride far above the tranquil desert - NOT. Tie a bungee to that basket and bounce your way across the sky. Make sure your life insurance is up-to-date, and then check out a whole new way to play.

Wint
1959
Placeholder image