kersenronde

Placeholder image

 

Kersenronde
MierloPlaceholder image

De Historie van de Kersenronde Mierlo

Met alle verslagen & uitslagen, en alle winnaars uit de geschiedenis van de Kersenronde Mierlo.

Placeholder image
Winnaar
of
2012

De Historie van de Kersenronde Mierlo wordt u aangeboden door,

Met medewerking van, FOTOKOOS.

Ronde van het Kersenland (8 juli).1956

JAN BUIS ZEGEVIERDE IN DE! RONDE VAN HET KERSENLAND.
Jan Buis, de snelle, heeft in Mierlo op de eindstreep weliswaar geen klassieker gewonnen, maar wat is tenslotte “in a name"?
De Ronde van het Kersenland had „voor hetzelfde geld" een klassieker kunnen zijn.
De entourage was er in ieder geval: een parcours van vijftig kilometer, dat driemaal moest worden afgelegd, een echte karavaan, begeleiding door twee motorduivels van de rijkspolitie, een sterk veld en aan de finish de majesteit van een frisse Kersenkoningin.
Als het Buisejong straks op Australische grond terugkeert, ridder in de Zilveren Mierlose Kers, zal hij met genoegen aan die zonnige dag in het Oosten van Brabant terug denken.
Hij klopte in een vinnige spurt met fietslengte Theo Sijthoff, Theo Bulten en Ben Teunisse, die twintig kilometer voor bet einde met hem de beslissing hadden uitgelokt.
Acht man bleven weifelen, dat waren de geklopten. Bij hen bevonden zich Piet Steenvoorden, Cor van Engeland en ook Piet Damen, een van onze beste amateurs van dit ogenblik, die daags tevoren samen met Jaap Kersten in de criteriumrit van Heinkenszand een tour de force uithaalde.
Maar laten we de voorgeschiedenis vertellen.In Mierlo-dorp werd gestart voor de tocht van 153 km over Helmond, Someren - Eind, Maarheeze, Sterksel, Heeze, Geldrop naar Mierlo.
Bijna een vacantietocht. Lange rechte stukken langs de Zuidwillemsvaart, daarna een trip door de bossen van Maarheeze en Sterksel, van Heeze en Geldrop.
Het veld van meer dan honderd man maakte er geen pleziertochtje van. Direct na de start was Piet Steenvoorden al roerig. In de eerste twee ronden trad ook van Uden uit Oss naar voren. Tot twee keer toe reed hij een solo. Later moest hij van zijn werk wel de wrange vruchten oogsten, maar er bevonden zich in de volggroep anderen, die minder courage hadden getoond en toch op meer dan vier minuten achterstand terecht kwamen.
Een jonge renner moet trouwens niet bang zijn om zjjn krachten aan te tasten.
We zien het liever dan het plakkertje spelen.
De militaire kampioen Cor van Engeland waagde in de tweede ronde ook nog een ontsnappingspoging, doch hij werd teruggehaald, nadat hij zjjn beide makkers verloren had.
Het peloton had besloten in de laatste ronde de beslissing te doen vallen.
Vlak na Helmond wervelde de meute ongedurig over de weg, en kopgroep van 20 man, van 17 man, maar op dertig kilometer van de finish bleven er dertien man aan de leiding te liggen, die zich snel uit de voeten maakten.
De eerste volgers lagen op vier en een halve minuut. Die kopgroep bestond uit de eerste twaalf van de uitslag en de Helmonder Ceelen. Direct na de bewaakte overweg in Maarheeze stapelden Jan Buis, Theo Sjjthoff en Theo Bulten een paar demarrages op elkaar.
Ben Teunisse jumpte ook nog gauw naar het vertrekkende drietal. Piet Damen keek naar Piet Steenvoorden, naar Cor van Engeland, naar de kleine Hennie Marinus, dit voorjaar nog nieuweling, naar Kees Koot.
Geen animo. Geklopt?
Teneinde raad sprong Piet Damen alleen uit de groep.
Ook hem liet men gaan. Maar tegen de vier snelle renners ver voor hem had hij alleen geen kans meer. Hij zou toch nog een minuut op zijn eigen groep uitlopen.
In Geldrop kwam zich Kees Koot bij hem melden. Een Koot, die verschillende jaren geleden een goede amateur was, dan lusteloos zijn fiets in het vet zette, maar er dit jaar weer gretig op stapte, te midden van de onafhankelijken.
Het zinde Koot wel, dat hij zesde werd.

Amsterdam.
BRON:F. VAN GRIENSVEN.

Uitslag 1956
1. Jan Buis, Badhoevedorp
2. Theo Sijthoff, IJsselmonde
3. Theo Bulten, Zwolle
4. Ben Teunisse, Utrecht
5. Piet Damen, Lieshout
6. Kees Koot, Eindhoven
7. Joop van der Koot, Eindhoven
8. Cor van Engeland, Schijndel
9. Piet Steenvoorden, Heemstede
10. Hennie Marinus, Amsterdam
11. Manders, Eindhoven
12. Sleutjes, Den Dungen
13. van Uden, Oss
14. Geerts, Breda
15. Groot, Beverwijk
16. van Muijlwijk, Rotterdam
17. van Haterd, Berghem
18. de Jager, Hoog Blokland
19. Floens, Eindhoven
20. van Duren, Oss
21. van der Made
22. van der Putten, Den Haag
23. de Regter, Arnhem
24. van Leeuwen, Amsterdam

Fly High, Fall Free

Devin Supertramp

Ah, a peaceful balloon ride far above the tranquil desert - NOT. Tie a bungee to that basket and bounce your way across the sky. Make sure your life insurance is up-to-date, and then check out a whole new way to play.

Wint
1956
Placeholder image